Blog

atractii-turistice-bulgaria

Bulgaria – atracții și obiective turistice în sezonul estival

Bulgaria, această destinație de vacanță însorită, este o alegere grozavă pentru cei care-și doresc o vacanță liniștită, iar minunatele atracții turistice promit un sejur de vis. Iată cele mai frumoase atracții turistice din Bulgaria pe care trebuie să le vizitați dacă vă gândiți la un concediu fantastic.

1. Castelul Reginei Maria din Balcic

Situat la doar 60 de km de Vama Veche, Balcic este un orășel micuț, cu o istorie fascinantă, plin de cultură, artă, inspirație și…vin.
Palatul este fosta reședință de vară a Reginei Maria, construit între 1924 și 1927. Numit și ”Cuibul Liniștit”, castelul se distinge prin minaretul islamic care-l încoronează. Este construit de-a lungul a trei terase, cu influențe mediteraneene, islamice și bulgărești. Să nu uităm de fântâna de argint aflată aproape de intrarea în castel, care se spune că îndeplinește orice dorință dacă aruncați un bănuț în ea.

Alte atracții turistice pe care le puteți vizita la Castelul Reginei Maria sunt: capela Stella Maris, care se spune că adăpostește inima Reginei Maria; râul în cădere de la 9 metri care formează o cascadă impresionantă; aleea vinului; tronul Reginei și mormântul acesteia.
Printre atracțiile domeniului, mai enumerăm: ghereta santinelei, gradina Ghetsemani, Vila Săgeata Albastra, Colțul Magnolia, Izvorul Sfânt, Aleea Valului Albastru, Digul, Gradina Curtea Englezeasca, Puntea suspinelor, Vila Moara, Vila Moara, Vila Salon, Restaurantul Coroana, Aleea Secolelor, Gradina Labirint, Vila Gutman, Vila Suita, Vila Ciuperca, Vila Izbanda, Gradina Craing.

2. Grădina Botanică Balcic

Tot în stațiunea turistică Balcic se află și minunata Grădină Botanică. Situată în centrul orașului, ea aparține Castelului Reginei Maria și este amenajată pe un deal ce coboară în șase terase spre mare, fiecare terasă fiind destinată unui copil al Reginei. Grădina conține peste 3000 de specii de plante, printre care și plante exotice și plante pe cale de dispariție și o colecție impresionantă de cactuși, cea mai mare din Sud Estul Europei.

3. Templul Cybele

Templul Cybele din Balcic este o descoperire arheologică nouă, una dintre cele mai surprinzătoare și importante descoperiri din ultimii ani. Acesta a fost explorat prima dată în anul 2007, când se făceau lucrări în centrul orașului pentru construirea unui hotel. Este unul din cele mai bine conservate temple de pe teritoriul Europei, iar pe baza descoperirilor arheologice găsite s-a descoperit că templul a fost construit de zeița Cybele în secolul al III-lea și a funcționat mai bine de 700 de ani.

4. Băile Romane Odessos din Varna

Înaintea orașului Varna, a existat orașul roman Odessos. Băile romane care se găsesc astăzi datează din a doua jumătate a secolului al II-lea și au funcționat până la sfârșitul secolului al III-lea. Site-ul oferă o arhitectură impresionantă și avansată erei sale: coloane de peste 20 de metri, ziduri rezistente, săli interioare, uși cu mozaicuri superbe și un sistem de încălzire cu podea dublă și gropi speciale, prin care aerul cald putea ajunge în partea de sus a băilor.

5. Ruinele Pobiti Kamani – Pădurea de piatră din Varna

Există o serie de teorii conform cărora s-a format acest peisaj natural și spectaculos: fie ca rezultat al activității coralilor sau prin eroziunea rocilor. Cert este că Pădurea de Piatră Pobiti Kamani, aflată la 23 km de Varna, este un spectacol vizual. Coloanele înalte sunt formate din gresii calcaroase, care conțin melci și scoici. Împreună, coloanele par ca niște copaci care alcătuiesc o pădure. Această atracție naturală face parte din patrimoniul UNESO.

6. Nisipurile de Aur

După cum spune și numele, stațiunea de pe litoralul bulgăresc cuprinde numeroase plaje cu un nisip extraordinar: fin, curat și strălucitor de auriu. Legenda stațiunii spune că acum foarte mulți ani, pirații au îngropat o comoară enormă pe malul Mării Negre, în locul unde se situează astăzi stațiunea litorală. Însă natura s-a înfuriat pe pirați și a transformat aurul din comoară într-un nisip splendid. În stațiune se găsesc și o multitudine de izvoare minerale, care datează încă din epoca romană.

7. Parcul acvatic Aquapolis

Unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Bulgaria, Aquapolis este situat în vestul stațiunii Nisipurile de Aur, în mijlocul unei păduri calme, răcoritoare și liniștitoare. Decorul parcului este unic: în stil tradițional bulgăresc, cu influențe mediteraneene.
Aquapolis are 3 zone: pentru adulți, copii și zona Extreme. Zonele au restaurante proprii și sunt adecvate fiecărei vârste. Zona Extreme este rezervată amatorilor de sporturi pline de adrenalină, cu tobogane de apă gigantice.

8. Albena

Printre aceste atracții turistice pe cale puteți vizita în Bulgaria, enumerăm și stațiunea turistică veșnic însorită Albena. Albena, prenume feminin bulgăresc, provine dintr-o poveste a scriitorului bulgar Yordan Yovkov. Cu un stil arhitectonic unitar și unic, Albena cuprinde numeroase hoteluri aflate fix pe plajă. Doar cu un pas de la ieșirea hotelului, puteți păși pe nisipul fin și să vă bucurați de briza Mării.
Aceste atracții turistice sunt cu siguranță motivele pentru care merită să vizitați Bulgaria. Pe lângă plajele superbe, există numeroase site-uri arheologice și minuni ale naturii de care trebuie să vă bucurați în concediu.

RBT Transport vă poate ajuta să vă bucurați de sejurul în extraordinara Bulgaria, fără să vă faceți griji în privința transportului. Asigurăm transport DIRECT din fața casei dumneavoastră până la HOTEL. Urmăriți-ne și pe pagina de Facebook, pentru a fi la curent cu cele mai noi oferte în sejurul estival!

No related posts found

Facebook